3 leukste manieren om een vergadering te eindigen

5 tips om een vergadering goed te starten
15 augustus 2019
Zo bereiden grote sprekers zich voor
15 oktober 2019

Leukste manieren om een vergadering te eindigen

Wat zijn nou de leukste manieren om een vergadering te eindigen? Het grootste belang voor een vergadering is dat er wordt besproken wat besproken moet worden, datgene wat op de agenda staat dus. Je komt samen met een groep mensen om het te hebben over de onderwerpen en je wilt misschien wel een probleem gezamenlijk oplossen. Er zijn leuke manieren om een vergadering te starten. Zo zorg je dat iedereen met een goed energielevel van start gaat met de vergadering.

Tussendoor is het zeker van belang om af en toe een pauze in te lassen als je merkt dat sommige mensen wat afgeleid of vermoeid raken. Door de tijd te nemen om even bij te komen, al is het een paar minuten, zul je merken dat mensen het beter ‘volhouden’ tot het eind. En je wilt dat mensen niet op het eind zo opgelucht zijn dat ze misschien de helft van de meeting alweer zijn vergeten. Hieronder hebben we de leukste manieren om een vergadering te eindigen op een rijtje gezet. Zo gaat iedereen met een goed gevoel die vergaderruimte uit!

Geef ruimte voor een opsomming of conclusie

Je houdt mensen geboeid als je ze laat spreken. Dit moet zeker tijdens een vergadering plaatsvinden! Maar ook kun je hun aandacht blijven houden door op het laatst iedereen input te laten geven op de conclusie of opsomming van de vergadering.

Wat ging goed en fout?

Een andere van de leukste manieren om een vergadering te eindigen, is door iedereen de tips en tops op te laten schrijven. Zo voelt iedereen zich gehoord en gaan ze met een fijn gevoel de deur uit.

Een inspirerend filmpje

Eindig de vergadering met een inspirerend filmpje! Dat hoeft niet per se over onderwerpen van de vergadering te gaan. Je kunt bijvoorbeeld bij een team meeting elke keer iemand de ‘beurt’ geven om een inspirerend filmpje (van bijvoorbeeld Youtube) te laten zien om het teamgevoel te versterken. Op deze manier hou je iedereen verbonden in de vergadering en ook zeker daarbuiten!

Ben je op zoek naar een inspirerend plek waar je kunt vergaderen? Dan is Ruimte Utrecht misschien wel iets voor jou! Je kunt hier namelijk vergaderruimtes huren in oude silo’s die omgebouwd zijn. Neem contact op om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.

Comments are closed.