5 tips om een vergadering goed te starten

meeting plannen
Hoe ver van tevoren plan je een meeting?
15 juli 2019
3 leukste manieren om een vergadering te eindigen
15 september 2019

Vergadering goed te starten

Wat is er nodig om een vergadering goed te starten? Soms is het even nodig om wat meer leven in de brouwerij te krijgen. Een vergadering kan wat saai zijn, soms ben je voor je gevoel veel te druk met andere dingen om de vergadering bij te wonen. Of de helft van de mensen daar denkt niks te kunnen toevoegen aan de vergadering. Daarom des te belangrijker om een goeie start te hebben! Zo begint iedereen energieker en kun je meer uit de vergadering halen. Dit ligt niet alleen aan de energie die je overbrengt, maar ook aan waar je vergadert. Zo kan het al heel inspirerend zijn om een vergaderruimte te huren buiten de gewende kantoormuren.

Goede voorbereiding

Vraag van tevoren al even of mensen willen nadenken over wat er besproken gaat worden. Ondanks dat dit meer een tip is die gericht is voor de start, is het niet minder belangrijk. Door mensen betrokken te laten zijn bij de voorbereiding ervan voelen ze zich meer betrokken en zullen ze gelijk beter participeren.

Vergadering goed te starten: inspireer!

Als je een vergadering planned die wat inspiratie en out of the box momenten vraagt, zorg dan dat je wat inspirerends te vertellen hebt. Lees een stukje inspirerende tekst voor. Vertel een verhaal dat aansluit op het doel van de vergadering, wees open. Hierdoor zullen de mensen om je heen zich ook sneller open stellen en zich sneller op hun gemak voelen.

Lopend of staand vergaderen

Meestal vergaderen we zittend. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Het is meer een gewenning dan iets anders. Denk er eens over na om staand te vergaderen. Of misschien wel wandelend. Juist de verfrissende buitenlucht kan inspireren en nieuwe inzichten brengen.

Vertel heel goed het doel van de vergadering om een vergadering goed te starten. Zo blijven mensen gefocust en zien ze het nut van de vergadering in. Zorg dat je duidelijk maakt dat iedereen aan het woord kan komen wanneer gewenst en vooral ook dat er geen slechte ideeën bestaan!

Als je op zoek bent naar een inspirerende vergaderruimte, dan zou je eens bij Ruimte Utrecht kunnen kijken. Ze hebben vergaderruimtes op een hele unieke locatie! De vergaderruimtes zitten in omgebouwde silo’s. Mocht je een vergadering hebben rondom lunchtijd, dan kun je ook via Ruimte Utrecht de catering regelen. En als je een vergadering afsluit aan het eind van de middag, kan er ook een borrel geregeld worden! Zo kun je even stilstaan bij een viering of belangrijk moment.

Comments are closed.