5 tips om je aandacht bij de vergadering te houden

De beste lunchtips om effectief te vergaderen
De beste lunchtips om effectief te vergaderen
15 februari 2019
motivatiespeeches
De beste motivatiespeeches
15 april 2019
aandacht bij de vergadering

Dynamische manieren om te vergaderen

Vergaderen kan toch maar op één manier? Daar zit je fout! Vergaderen kan namelijk op heel veel verschillende manieren. Sommige teams hebben deze diversiteit zelfs nodig. Het is namelijk erg moeilijk om je aandacht keer op keer bij dezelfde vergaderstructuur te houden. Maar wat houdt diversiteit eigenlijk in wanneer men het over vergaderen heeft? En hoe kan de locatie waar er vergaderd wordt hier een rol bij spelen?

Diversiteit voor je hersenen

Sommige mensen vergaderen liever in een stabiele omgeving zonder al te veel afleiding. Diversiteit stimuleert echter bij bepaalde mensen het denkproces. In een andere setting, kun je ook op andere en misschien betere ideeën komen. Daarom kan de vergaderlocatie toch echt wel invloed hebben.

Door onduidelijkheid dwalen mensen af

De grootste vijand van een effectieve vergaderstructuur is chaos. En wat is er chaotischer dan wanneer iedereen de hele tijd door elkaar heen praat? Inderdaad. Wanneer dit ook nog eens over verschillende onderwerpen gaat. Het is daarom dus zaak dat je ieder onderwerp apart behandelt. Dit kun je heel gemakkelijk doen door een spiekbriefje te maken van ieder agendapunt dat je wil bespreken. Ook kun je deze lijst op een whiteboard zetten of hier een Powerpoint presentatie van maken.

Eten voor aanvang

Wanneer je tijdens een vergadering eet, kan dit op twee manieren afleidend zijn. Om te beginnen leidt het je af van het brainstormen tijdens een vergadering wanneer je tussendoor eet. Daarnaast leidt het anderen af wanneer iemand zo ongegeneerd in de vergaderruimte zit te lunchen. Het is dus het een verstandig besluit buiten de vergadering om te lunchen. Het liefst voor aanvang.

Vergaderen met aandacht? Neem contact op

De locatie waar een vergadering plaatsvindt kan naast deze lunchtips dus zeker wel een positieve werking hebben op de efficiëntie. Neem dus vandaag nog contact met ons op wanneer je in een zandtrechter zou willen vergaderen.

Comments are closed.