Alternatieve manieren om te vergaderen

Even wat anders

Vergaderen kun je doen op vele manieren. Hoe er vergaderd wordt is van belang om de aandacht bij de groep te houden en iedereen plezier te laten beleven aan een vergadering. Nog belangrijker is dat je collega’s het nut ervan inzien. Dat kan door eens iets anders te doen dan normaal. Dit zijn de alternatieve manieren om te vergaderen! 

Ruimte Utrecht catering

Even een groepscall
Samen even bellen en connected zijn. Dat is hoe laagdrempelig maar effectief vergaderingen tegenwoordig zijn. Je wordt gebeld door de organisator van de meeting zoals je gewoon door iemand gebeld zou worden. Je neemt op en ineens heb je al je collega’s tegelijk aan de telefoon. Er zijn meerdere digitale apps en toepassingen die dit mogelijk maken. Je vergadering is efficiënt en doeltreffend!

Skypen, maar dan anders
Als je zoekt naar alternatieve manieren om te vergaderen kan dat ook bijvoorbeeld via Skype. En dan niet via de bekende videocall. Door namelijk een groepschat aan te maken en alle betrokkenen hierin toe te voegen, is iedereen snel toegankelijk. Dat terwijl er toch ook zijdelings aan de werkzaamheden gezeten kan worden. Dit werkt vaak wel als er niet al te belangrijke mededelingen hoeven te worden gedaan. Het is eerder van toepassing tijdens het verdelen van binnengekomen werkzaamheden of bij het maken van een klein plan van aanpak.

Een uitje
Wat vergaderen interactief en vooral ook praktisch maakt, is een uitje. Dat kan aansluitend met een vergadering in een gehuurde ruimte. Bespreek bepaalde belangrijke zaken bijvoorbeeld nadat je eerst met z’n allen strategische spellen hebt gespeeld waarin iedereens aandeel belangrijk is. Zo kun jij je team motiveren. Tijdens de vergadering zitten mensen vaak dan nog in dezelfde ‘flow’. Ter afsluiting kun je dan lekker een hapje gaan eten om alle besproken informatie even te laten zakken. Natuurlijk werken dit soort vergaderingen alleen als je veel belangrijke informatie te bespreken hebt, gezien een uitje natuurlijk met een hoop collega’s best wel in de papieren kan lopen.

Een wel hele unieke locatie om te vergaderen zijn onze zandtrechters op een steenworp afstand van hartje Utrecht. Vergaderen wordt hierdoor een echte belevenis zelfs voor de collega’s die er normaal gesproken een hekel aan hebben. Neem vrijblijvend contact met ons op en reserveer jouw vergaderruimte!

Unieke vergaderlocatie

Volledige privacy

Loopafstand Utrecht Centraal