Origineel de vergadering beginnen, zo dus!

Iedereen brengt wat in

Door alle omstandigheden werkt iedereen alweer een tijdje thuis. Dat werkt helaas niet voor iedereen zo bevorderend. Waar sommige collega’s behoefte hebben aan andere mensen, heb je ook anderen die het thuiswerken heerlijk vinden. Meetings tijdens thuiswerken kunnen zo soms best een uitdaging zijn. Maar wij helpen je aan een enthousiaste opkomst! 

Ruimte Utrecht catering

Waar gaat het over?
Het meest belangrijke van een meeting, is de vruchten die het moet afwerpen. Een beetje in het luchtledige kletsen heeft niemand wat aan. Maar wanneer wordt een meeting nou eigenlijk interessant? Dat gebeurt wanneer het voor iedereen wat te zeggen heeft. Omdat de gemiddelde organisatie natuurlijk uit vele lagen en specialisten bestaat, is het lastig iedereen te boeien met de meetings tijdens thuiswerken. Raadpleeg bij elke afdeling wat de knelpunten zijn en wat iedereens oplossing daarvoor is. Dan kom je al gauw tot doeltreffende gesprekken.

Eigen inbreng

Naar een meeting luisteren waar je zelf niets in te zeggen hebt, is natuurlijk verschrikkelijk saai. Ga maar eens na als je naar een gesprek luistert waar er een hoop gekakeld wordt en wanneer jij iets wil zeggen daar eigenlijk geen ruimte voor is. Dat is frustrerend. Je kunt dan net zo goed je camera uitdoen, en weer verder gaan met het werk waar je mee bezig was. Zorg er als organisator dus voor dat je iedereen aan het woord laat en de leiding neemt als gesprekken te veel afdwalen. Zorg voor duidelijke notulen en een plan van aanpak. Zo motiveer je iedereen.

Programma’s en materiaal
Wat voor collega’s natuurlijk erg frustrerend is, is dat het meetingprogramma het niet doet. Daar wordt niemand vrolijk van. Als je iedereen al een beetje moet motiveren te meeten, dan wil je dus wel dat iedereen een goede verbinding heeft, goed materiaal en een werkend programma. Bereid dit dus zo goed mogelijk voor.

Verplichten?
Sommige managers kiezen ervoor om collega’s verplicht te laten aanschuiven bij meetings tijdens thuiswerken. Dat zorgt natuurlijk voor een hoge opkomst, namelijk honderd procent, maar zorg er dan wel voor dat iedereen er wat aan heeft.

Tijdens zoals deze zijn voor niemand leuk. Wanneer er weer behoefte en ruimte is om bij elkaar te komen, dan staan we graag voor je klaar met een ruimte waar creativiteit en productiviteit samenkomen. Onze vergaderzalen op steenworp afstand van hartje Utrecht ademen een unieke sfeer. Neem vrijblijvend contact met ons op en reserveer jouw vergaderruimte! 

Unieke vergaderlocatie

Volledige privacy

Loopafstand Utrecht Centraal