Je team motiveren, zo doe jij dat!

Tijd om iedereen op te trommelen

Er zijn verschillende collega’s die je team rijk is. En iedereen is anders. Je hebt de enorme strebers die alleen tevreden zijn met het hoogst haalbare, maar ook de dromers. Je hebt ook collega’s die wat minder voor resultaten te porren zijn en alleen doen wat strikt noodzakelijk is in hun functie. Hoe kun je dan toch je team motiveren als geheel en iedereen betrokken houden? Zo pak je dat aan! 

Ruimte Utrecht catering

Kijk naar ieders talenten
De dromer is misschien creatief, de streber een doorzetter en de analist een echte ordebewaker. Maak hier gebruik van! Door iedereen zijn of haar talenten goed te benutten kun je het hele team toegewijd houden tijdens een vergadering. Iemand die organisatorisch sterk is laat je de agendapunten beheren. Is iemand snel afgeleid en druk met andere dingen, laat die collega dan notuleren. Want als er dan iets niet klopt in de notulen, wordt alleen die collega erop aangekeken zodat hij of zij de aandacht er wel bij móet houden.

Neem je agendapunten eens onder de loep
Er is niets ergers dan een vergadering waar helemaal niets interessants wordt besproken. Voor iedereen voelt de gedeelde informatie als een ei uit een ander nest. Als je ervoor zorgt dat iedereen interessante standpunten voor de kiezen krijgt en zelf ook informatie kan delen die voor anderen weer interessant is, dan krijg je een bloeiende vergadering.

Met elkaar meekijken
Hoe zorg je dan voor die onderlinge interesses? Door bijvoorbeeld iedereen eens een dag bij een andere collega te laten meelopen, als een soort stagiaire. Doordat werknemers elkaar uitleggen wat ze nou eigenlijk de hele dag doen en dit visueel weten te maken, snappen de andere collega’s uit een ander werkveld wat er allemaal gebeurt in het team. Tijdens een vergadering blijft de stof zo te volgen voor iedereen en wordt iedereen enthousiast.
Hoe ziet de ruimte eruit?
Je team motiveren begint niet alleen bij je collega’s danwel je werknemers. Het begint ook bij de vergaderruimte. Een saaie, witte ruimte met als enige decor een uitgedroogde cactus is nou niet erg inspirerend. Zorg er echter voor dat er ook niet te veel versiersels en tierelantijntjes hangen of staan. De perfecte vergaderruimte is er één die boeit en comfortabel is, maar ook rust geeft in het hoofd. Stof tot nadenken noemen we dat.

Op zoek naar een vergaderruimte waar vergaderen een hele belevenis is? Bij onze ruimtes garanderen we je dat comfort en creativiteit hand in hand gaan. En dat op een steenworp afstand van het Utrechtse centraal station. Neem vrijblijvend contact met ons op en reserveer jouw vergaderruimte! 

Unieke vergaderlocatie

Volledige privacy

Loopafstand Utrecht Centraal