Origineel de vergadering beginnen, zo dus!

Verras je collega’s

Vergaderen is meer dan alleen iets dat moet. Het is essentieel. Om iedereen betrokken te houden bij hetgeen waarover je een meeting hebt, is een goed begin net zo belangrijk als de vergadering zelf. De boodschap blijft langer hangen, de reden waarom iedereen er zit is meteen duidelijk en die aandacht waar je als organisator zo naar verlangt raak je echt niet meer kwijt. Op een originele manier de vergadering beginnen doe je zo! 

Ruimte Utrecht catering

Een spel speelt met energie!
Begin de videomeeting eens met een potje Kahoot! of een breinbreker. Kijk eens of er iemand slim genoeg is de code te kraken naar de agenda van vandaag en laat een chocoladereep de beloning zijn die er te halen valt. Als iedereen binnenkomt bij een vergadering of zoals tegenwoordig meer gebruikelijk, inlogt, dan gaat de helft al gauw onderuit gezakt zitten of op mute een kopje koffie maken. Voorkom dat de aandacht al bij het begin verslapt en zorg ervoor dat niemand op de publieke tribune blijft zitten. Daag je collega’s uit.

Begin met de rondvraag
Op een originele manier de vergadering beginnen door een rondvraag? Dat is toch een item voor het einde van een vergadering? Klopt en stiekem doe je hem aan het einde nog een keer. Maar je begint de vergadering ook met een rondvraag. ‘Is er iets waar je mee zit?’ is een vraag direct op de man af. Omdat dit in een groepje gedurfde creatieven wel kan slagen, maar in een groepje introverten de boel eerder laat dichtklappen, is het handig je vraag af te stemmen op de groep.

Vraag iets persoonlijks
Je kunt ook op een originele manier de vergadering beginnen door een persoonlijke vraag te stellen en iedereen in de vergadering langs te gaan. De gedachten moeten even op scherp en de geest geslepen. ‘Wat is de serie die je momenteel kijkt op Netflix?’, ‘wat is je favoriete cocktail?’, ‘welke band is jouw guilty pleasure’ en ga zo maar door. Collega’s openen zich naar jou en naar de anderen wat voor een leuke sfeer zorgt. Omdat online vergaderingen vaak een soort verplichtende sfeer uitademen, breekt dat lekker het ijs.

Unieke vergaderlocatie

Volledige privacy

Loopafstand Utrecht Centraal