Een reminder sturen, is dat wel echt nodig?

Zo bereiden grote sprekers zich voor
15 oktober 2019
Klaar met vergaderen
Klaar met vergaderen? Dit kun je daarna nog doen!
15 december 2019
Een reminder sturen

Een reminder sturen

Je kent ze wel. Mensen waar je altijd maar achteraan moet lopen. Is het niet omdat je op hem of haar staat te wachten voordat jullie ergens heen gaan, dan is het wel omdat zij altijd de vergaderingen vergeten. Wij vertellen je waarom nog even een reminder sturen zo enorm belangrijk is!

Professioneel

Voor niets gaat de zon op natuurlijk. Het bedrijf moet winst maken en zonder winst geen brood op de plank. Als je kort van tevoren nog even een reminder aan je collega’s of partners stuurt dat ze binnenkort worden verwacht, weet iedereen op die manier ook dat ze met een professional te maken hebben. Iemand die niet alleen passie heeft voor wat die doet, maar ook zijn kwaliteiten serieus neemt. Zeg nou zelf, als jij de vergadering niet serieus neemt, waarom zou iemand anders dat dan wel doen? Als jij een herinnering de deur uit hebt gedaan en iemand vergeet de vergadering, dan ligt het in ieder geval niet aan jou en kun je iemand met een gerust hart erop aanspreken.

De kosten

Zelfs de goedkoopste ruimte huren kost geld. Het is natuurlijk enorm zonde als zo’n investering vervolgens niet tot zijn recht komt omdat iedereen de vergadering vergeet. Iedereen heeft het druk, maar een reminder sturen laat de afspraak toch nog even oplichten in iemands drukke agenda. En geloof ons, dat wordt gewaardeerd! Je bouwt bovendien bij diegene die de ruimte aan jullie faciliteert een relatie op die er vanzelfsprekend vanuit gaat dat er bij de geplande vergadering de hoeveelheid mensen zitten die eerder zijn doorgegeven.

Denk aan de anderen

Er zijn altijd mensen die een geheugen hebben van een olifant. Dus met of zonder reminder zitten die gewoon netjes met een cappuccino en schrijfblok in de vergaderzaal. Hoe gek zou het zijn als dan vervolgens de vergeetachtige collega’s die kennelijk andere dingen belangrijker vinden, er niet zijn? Dan laten de serieuze collega’s de meeting voortaan ook wel links liggen. Een reminder sturen zorgt ervoor dat iedereen ook echt weet dat het menens is: ‘vrijdag gaan we knopen doorhakken’.

Weet met wie je zaken doet!

Het is belangrijk voor jezelf te evalueren of opdrachtgevers wel die aandacht geven zonder dat je er zelf elke keer achteraan hoeft. Als je merkt dat je te vaak een herinnering moet sturen, dan kun je beter je energie steken in die ene partner die jouw werk wél als een meerwaarde beschouwt. Een reminder sturen helpt je dus met het ontdekken met wie je zaken doet!

Comments are closed.