Is een vergadering evalueren belangrijk?

aandacht bij de vergadering
Vind jij vergaderen ook zo saai?
15 december 2018
De beste lunchtips om effectief te vergaderen
De beste lunchtips om effectief te vergaderen
15 februari 2019
vergadering evalueren

Is een vergadering evalueren belangrijk?

Tips voor een soepele vergadering

Iedere teamleider heeft een ander idee van wat effectief vergaderen is. Er is echter één ding dat al deze teamleiders gemeen zullen hebben. Ze willen namelijk dat er zo veel mogelijk goede resultaten en uitgangspunten uit komen. Hierdoor blijft iedereen productief bezig op de werkvloer. Daarnaast blijft het team ook voldoende geïnformeerd over wat er allemaal gaande is op de werkvloer. Om te beginnen is het altijd handig om een vergadering op voorhand te plannen. Daarnaast moet deze een duidelijke structuur hebben waarbij vragen als laatste aan bod komen. Ook is het zeker belangrijk om een vergadering te evalueren.

Waar dient evaluatie voor?

Evaluatie dient ervoor niet alleen de gespreksonderwerpen te evalueren. Ook is het op deze manier mogelijk de gehele vergaderstructuur te evalueren. Zo komt het gehele team er uit met bepalen wat de beste structuur is. Hierover geeft het team uiteindelijk tips en tops. De tops kunnen zo uitgevoerd blijven worden als zij uitgevoerd worden. De punten waar vaak tips over gegeven worden kunnen aangepast worden, zodat dit ook tops worden. Deze punten kan het team dan meenemen naar de volgende vergadering.

Tips en tops voor de volgende vergadering

De tips en tops van vergaderingen gaan meestal over de volgende onderwerpen. Als eerste zijn er natuurlijk de agendapunten. Deze moeten aansluiten op de stand van zaken. Daarnaast moet je ook goed bij deze onderwerpen kunnen blijven. Een vergadering moet namelijk altijd doeltreffend zijn. Bovendien moet de sfeer van een vergadering goed zijn. Er mogen niet te veel afleidingen zijn en de vergadering moet dynamisch kunnen verlopen. Zo raakt niemand namelijk verveeld tijdens een langere vergadering. Het is essentieel dat iedereen geconcentreerd blijft.

Hoe kun je een vergadering het beste evalueren?

Je kunt vergaderingen op verschillende manieren evalueren. Bijvoorbeeld door een nabespreking te houden over hoe productief de vergadering was. Zowel de nabesprekingen als de vergaderingen zelf kunnen op een externe locatie worden gehouden. Dit heeft namelijk een aantal voordelen die te maken hebben met de doeltreffendheid. Ook kunnen er een aantal kleine vragenlijsten worden afgenomen over de structuur. Hierbij kan er ook meteen gepeild worden over de agendapunten van de volgende vergadering. Deze zijn natuurlijk ook zeer belangrijk en daar zijn verschillende redenen voor. Voor meer tips en een externe vergader locatie kan je altijd contact opnemen. Ook onze blogs bevatten veel nuttige informatie met betrekking tot vergaderen.

Comments are closed.