Papierloos vergaderen, hoe?

vergaderirritaties
Wat zijn de meest voorkomende vergaderirritaties?
6 februari 2018
vergaderstructuur
Tips voor een betere vergaderstructuur
6 maart 2018
papierloos

Papierloos vergaderen, hoe?

Vergaderen kan vandaag de dag volledig papierloos. Bespaar uw collega’s een hoop papierwerk en draag uw steentje bij aan het verbeteren van het milieu door papierloos te vergaderen. Hoe werkt het precies en wat zijn de mogelijkheden? Papierloos vergaderen is erg eenvoudig en effectief. Dankzij handige apps kan bijvoorbeeld al het papierwerk gedigitaliseerd en gecategoriseerd worden. Papierloos vergaderen, hoe werkt dat? Wij hebben de beste apps op een rijtje gezet waarmee u eenvoudig en georganiseerd papierloos kunt vergaderen.

De app voor alle communicatie

Natuurlijk moet er voorafgaand aan de vergadering en tijdens de projecten goed gecommuniceerd kunnen worden. De ultieme aanrader is Whatsapp, haast iedere smartphone gebruiker heeft deze app en communiceren gaat erg eenvoudig. Maak een groepsapp aan voor het hele bestuur om de belangrijke zaken te kunnen bespreken en afspraken te maken.

Vergaderapps

Naast een goede communicatie app zijn er ook vergaderapps die vergaderen zonder papier erg eenvoudig maken. Een echte aanrader is de OurMeeting app. Middels deze app kun je afspraken maken, agendapunten selecteren en notulen opslaan. Alles wat u nodig heeft om te kunnen vergaderen heeft u direct bij de hand. Er bestaan verschillende vergaderapps. Zet alle opties op een rij en vergelijk om de beste vergaderapp voor uw bedrijf of bestuur te vinden.

Skype

Mis nooit meer een vergadering of vergader vanuit de luie stoel. De face-to-face app Skype maakt het mogelijk om op afstand te vergaderen. Op deze manier bespaart iedereen veel reistijd en kan een vergadering op elk moment ingepland worden. Met Skype vergader je face-to-face en kunt u meerdere mensen toevoegen aan het gesprek.

Belangrijke documenten vergeten voor de vergadering? Dat is verleden tijd. Dankzij handige vergaderapps heb je overzicht in alle documenten en afspraken. Communiceren kan eenvoudig via Whatsapp en niemand hoeft meer een vergadering te missen dankzij Skype. Vergaderen zonder papier is de toekomst. U helpt het milieu en maakt vergaderen eenvoudiger en overzichtelijker.

 

Comments are closed.