Vergaderen? Geniet van de meest verantwoorde snacks

Vergaderen is leuk
Vergaderen is leuk! Zo wordt iedereen enthousiast
15 maart 2020
Je team motiveren
Je team motiveren, zo doe jij dat!
15 mei 2020
meest verantwoorde snacks

Tussendoortjes in de vergadering

Soms heb je een lange dag voor de boeg. Of het nou op kantoor, of gezien de laatste ontwikkelingen zich thuis afspeelt. Veel meetings, telefoontjes en besprekingen. Je rolt van vergadering naar vergadering en tijd om te tussendoor nog even snel te eten is er niet of je vergeet het simpelweg. Even snel tijdens de vergadering wat knabbelen is misschien de oplossing. Dit zijn de meest verantwoorde snacks zodat vergaderen voor iedereen leuk en lekker wordt!

Een notenreep

Ken je het geluid van een folie of verpakking dat met gretigheid wordt opengescheurd terwijl het verder muisstil is? Een zak chips bijvoorbeeld? Los van het irritante geluid dat het geeft, zijn dat soort snacks ook nog eens behoorlijk rijk aan verzadigd vet en daardoor ongezond. Een notenreep bevat eveneens veel vet, maar vooral onverzadigde vetten. Bovendien zitten er in noten veel calorieën, dus na een notenreep kun je al aardig vol zitten! Door de vele vezels kun je trouwens je darmen niet gelukkiger krijgen.

Rijstwafels

Zoek je een echte verantwoorde vergadersnack omdat je eigenlijk de hele dag trek hebt? Dan ben je bij de rijstwafel aan het juiste adres. Omdat er weinig koolhydraten in de wafels verstopt zitten, bevatten ze niet veel calorieën. Hierdoor kun je bij wijze van spreken een heel pak opeten zonder daadwerkelijk aan te komen. Als vergadersnack dus prima, maar maak er niet je leefstijl van. Er zitten niet veel voedingsstoffen in waar je lichaam daadwerkelijk wat aan heeft.

Crackers met hüttenkäse

Een briljante uitvinding uit Engeland: cotton cheese. Een eiwitrijke, jonge en zachte kaassoort die bijna geen vetten bevat. Hierdoor kun je doeltreffend snacken en toch verantwoord bezig zijn. Heerlijk voor op brood, maar vooral op een cracker. Een snufje peper maakt het vervolgens toch echt af. Zorg er wel voor dat je de crackers voordat de meeting begint alvast belegd hebt, want hüttenkäse laat zich niet in plakjes serveren. Het is een drabbige substantie dat je met een mesje over de cracker verdeelt. Je collega’s zullen het waarschijnlijk niet waarderen als je tijdens de vergadering uitgebreid je eten zit te maken.

Cornflakes met rozijnen

Wat je ook vooraf aan de vergadering kunt maken zijn cornflakes met wat rozijnen. Dat is een van de meest verantwoorde snacks. Eten met een lepel is nog bijzonder stil ook. Je komt wel aan je eiwitten met een kom cornflakes. Veel mensen eten dat als ze niet al te veel koolhydraten en calorieën willen binnenkrijgen. Alleen zitten er net als bij rijstwafels niet echt veel voedingstoffen in.

Comments are closed.