Vergaderen is leuk! Zo wordt iedereen enthousiast

Doeltreffend vergaderen
Doeltreffend vergaderen doe je zo!
15 februari 2020
meest verantwoorde snacks
Vergaderen? Geniet van de meest verantwoorde snacks
15 april 2020
Vergaderen is leuk

Vergaderen is leuk

Er hangt helaas altijd een beetje een beladen sfeer om het woord vergaderen. Je collega’s zien het vaak als moeten en bepaalde vergaderingen worden het liefst zo lang mogelijk uitgesteld. Maar dat is eigenlijk best gek, want vergaderen is leuk. En zo neem je iedereen mee je enthousiaste kielzog in!

Wat staat er op de agenda?

Vergaderen wordt al direct een stuk leuker als er voor iedereen een interessant thema op de agenda staat. Omdat er vaak zaken besproken worden die niet iedereen even interessant vindt, krijg je soms gapende gezichten. Je kan natuurlijk niet altijd de punten voor iedereen even belangrijk laten zijn, maar door ze op zijn minst interessant te maken, houd je de aandacht van alle deelnemers vast.

Op welke tijden vergaderen we?

Vergeet een vrijdagmiddag vergadering. Dan ga je niemand scherp houden. Kies dan ook dát moment wanneer iedereen volgens jou het meest gefocust is en zo min mogelijk collega’s vrij. Een dinsdagmiddag bijvoorbeeld.

Waar is die leuke vergadering dan?

Vergaderen is leuk, maar dat niet iedereen dat inziet heeft ook te maken met de plek waar je vergadert. Een saaie kantoorruimte met fantasieloos luxaflex of een kleurloos interieur spreekt de creatieve denkvermogens van de deelnemers nou niet echt aan. Door een afwisselende, unieke vergaderruimte te zoeken, kun je doeltreffend vergaderen.

Hoeft iedereen er eigenlijk wel bij te zijn?

In een goed lopend bedrijf heeft natuurlijk iedereen zijn eigen vakgebied of expertise. Dan kan het handig zijn jezelf af te vragen of iedereen er dag eigenlijk wel bij moet zijn. Soms heb je iets te bespreken wat voor iemand anders niet interessant kán worden, omdat diegene er simpelweg niets over weet en niets over hoeft te weten. Je kunt andere collega’s dan beter later even een mailtje sturen met een samenvatting. Met vragen kunnen ze dan altijd bij je terecht.

Zorg voor een fijne sfeer

Niet alleen meubels of een vergaderruimte zorgen ervoor dat mensen er zin in hebben. Je hebt nog iets anders nodig. Een fijne sfeer bijvoorbeeld. Die creëer je door een mix van de juiste collega’s en de juiste vergaderpunten. Het is aan te raden na de vergadering nog even lekker te ontspannen door bijvoorbeeld nog even de stad in te gaan of een uitje te plannen. Omdat iedereen daar zin in heeft, zorgen ze er wel voor dat die vergadering efficiënt wordt uitgevoerd!

Bij onze unieke locaties op een steenworp afstand van het centraal station van Utrecht kun je eens op een andere manier vergaderen. Onze U-trechters bieden plaats voor zeker twintig personen en de catering slaan we niet over. Haal jij je collega’s over? Wij doen de rest!

Comments are closed.