Vergaderen op een andere manier, zo doe je dat!

Klaar met vergaderen
Klaar met vergaderen? Dit kun je daarna nog doen!
15 december 2019
Doeltreffend vergaderen
Doeltreffend vergaderen doe je zo!
15 februari 2020
Vergaderen op een andere manier

Vergaderen op een andere manier

Sommige teams vergaderen elke dag. Om bijvoorbeeld de aanpak van vandaag te bespreken. Bij andere bedrijven komt iedereen eens per maand bij elkaar om de kerntaken eens even goed door te nemen om te kijken of iedereen nog wel op één lijn zit. Wat je aanpak of vergaderstrategie ook is, het is altijd goed om na te denken hoe je het ook anders zou kunnen doen. Denk eens aan deze dingen en ga vergaderen op een andere manier!

Weg van de normale werkplek

Al eens gedacht aan het huren van een ruimte om te vergaderen? Het fijne aan deze optie is dat je collega’s zich op deze manier veel beter kunnen focussen omdat het een nieuwe en onbekende ruimte is. Vele ruimtes zien er stijlvol uit, zijn uitermate handig ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo wordt niemand afgeleid door zaken die er niet toe doen zoals voorbij wandelende collega’s van een heel andere afdeling of beamers die het voor de zoveelste keer niet doen. Een andere ruimte brengt een frisse en creatieve blik die nodig is om bepaalde oplossingen te bieden waarover iedereen nou eigenlijk wil vergaderen. En dat hoeft niet duur te zijn!

Rollenspel

Als we het toch hebben over een totaal andere omgeving en vergaderen op een andere manier, probeer eens een totaal andere beleving. Rollenspellen zijn helemaal hip en happening. Zo kun je je team bijvoorbeeld uitdagen om een spel te winnen om de concentratie en energie te verhogen. Die energie die later nodig is om met alle aandacht een lastig vraagstuk te behandelen. De prijs die er te winnen valt? Bijvoorbeeld een reep chocola van hun lievelingsmerk. Online zijn er genoeg rollenspellen te vinden die je tijdens je vergaderingen kunt gebruiken. Voor je nieuwe collega’s ook een leuke manier om de anderen wat beter te leren kennen.

Nodig een spreker uit

Zit je al een tijdlang vast in een dilemma waar je niet uitkomt ondanks alle kennis en kunde in je team? Dan kan de oplossing zomaar zich buiten je netwerk bevinden. Maak contact met verschillende professionals in je werkveld en nodig ze uit om een steentje bij te dragen aan de vergadering. Misschien willen ze wel als spreker een presentatie geven waarin iedereen overtuigt wordt van de oplossing. Dan blijft er daarna meer tijd over voor andere dingen!

Comments are closed.