Zo bereiden grote sprekers zich voor

3 leukste manieren om een vergadering te eindigen
15 september 2019
Een reminder sturen
Een reminder sturen, is dat wel echt nodig?
15 november 2019

Voorbereiding voor het spreken

Voorbereiding voor het spreken. Als je gaat spreken, dan is het goed om je hierop voor te bereiden. Je schrijft als het goed is je speech uit en oefent deze een paar keer. Alle en dit proces kan al een grote zijn. Een goeie speech is namelijk iets waar je zo’n 20 uur over doet. Je schrijft een speech, herleest deze weer. Zegt af en toe wat hardop en probeert te verbeteren als dit nodig is. En als eenmaal het moment van het speechen dichterbij komt, dan is het handig om jezelf goed voor te bereiden. Er zijn tal van grote sprekers die een voorbereiding voor het spreken treffen. Lees je mee?

Een blokje om

Het klinkt zo enorm simpel en dat is het ook. Als je voordat je gaat spreken even wat rust in de buitenlucht opzoekt, kan dit enorm verhelderend werken. Je hersenen schakel je hiermee even uit. Je zet ze als het ware in snooze stand voordat je ze weer inschakelt als je het podium op moet.

Voorbereiding voor het spreken: Mediteren

Als je voor een grote groep mensen moet spreken en van tevoren weet dat dit wat zenuwen gaat opleveren, zorg dan dat je de tijd neemt om te mediteren. Je kunt de hele week voor de speech elke dag een moment nemen om te mediteren. Neem op de dag van de speech zelf wat meer de tijd en zorg dat je helemaal tot jezelf komt.

Sporten

Mocht mediteren echt helemaal niet jouw ding zijn, dan kun je er ook voor kiezen om te sporten voordat je gaat speechen. Dit is ook een goede voorbereiding voor het spreken! Je maakt endorfine en adrenaline aan, wat ervoor kan zorgen dat je vol energie op het podium staat.

Slapen

Slapen doen we allemaal, dus dat is als het goed is niet zo moeilijk. Het kan wat lastiger zijn om veel te slapen, echter helpt dit enorm! En het is nog beter om veel te slapen voordat je het podium op moet. Je verwerkt de dag met slapen en je gaat meer stralen. Door een uitgerust lichaam te hebben, heb je veel meer controle over je lichaam en zorg je ervoor dat je met vertrouwen op het podium staat.

Als je moet speechen en je er is nog geen ruimte, dan kun je eens bij Ruimte Utrecht kijken. Ben je op zoek naar een fantastische vergaderruimte? Dan biedt Ruimte Utrecht een bijzondere plek voor die speech of vergadering. Vergaderen is nog nooit zo speciaal geweest!

Comments are closed.